Solceller Norrtälje – det här ska du tänka på.

17 april 2023

Det finns flera saker att beakta när du ska välja solceller till huset. Elproduktionen, effektiviteten och utseendet har för många betydelse. Som husägare ska du kunna få en uppskattning på hur mycket el din solcellsanläggning kommer kunna producera under ett år med normal solinstrålning.

Skillnad mellan leverantörer

Bra att veta är att systemverkningsgraden på solceller kan variera mellan allt från 8 till 18 procent, beroende på fabrikat. Så se till att jämföra leverantörer innan du går vidare till ett beslut.

Fördelar med solceller

  • Förnybar energi: Solpaneler genererar ren energi från solen, vilket innebär att de inte producerar några utsläpp eller avfall som kan skada miljön.
  • Lång livslängd: Solpaneler har en lång livslängd, vanligt är mellan 25-30 år, och kräver minimalt underhåll.
  • Kostnadseffektivt: Även om installationen av solpaneler kan vara en stor initial investering, så är det kostnadseffektivt på lång sikt eftersom solenergi är gratis vilket minskar dina energikostnader totalt.
  • Oberoende: Genom att producera din egen energi med solpaneler blir du mindre beroende av elnätet och elbolag.
  • Ökar fastighetens värde: Att ha solpaneler ökar värdet på din fastighet.
  • Minskad koldioxidavtryck: Genom att använda solceller minskar du ditt koldioxidavtryck, vilket såklart är bra för miljön.

tvätta tak norrtälje

Förbered taket för solceller

Innan en installation av solpaneler kan bli aktuell så är det viktigt att försäkra sig om att taket håller minst lika länge som solpanelerna. Vi kan hjälpa dig att förbereda ditt tak för solceller och säkerställa att taket håller lika länge som solpanelerna. I vissa fall krävs en hel takomläggning men många gånger räcker det med en partiell takrenovering. Kontakta oss idag för hembesök och offert.

solceller tak