Tvätta tak Norrtälje

förläng takets livslängd

tvätta tak norrtälje

Tvätta taket - undvik framtida problem

Att emellan åt se över och ta hand om sitt hustak är viktigt eftersom det faktiskt påverkar takets livsläng. Ett rent hustak utan mossa och lav är viktigt för att taket ska må bra. Träd med grenar över taket, norrläge osv. påverkar i högstagrad takets livslängd. Se därför till att regelbundet tvätta ditt tak för att undvika fuktansamling och annat.

 

Tvätta taket- förläng takets livslängd

Vi brukar tvätta tak mellan april och september eftersom vädret är då som mildast. Om du vill tvätta taket själv rekommenderar vi därför gärna en solig dag när det inte blåser mycket och när temperaturen gärna är på omkring 15℃. Har du en putsfasad är det till din fördelaktigt att tvätta taket när det regnar. Det är så att smutsen rinner ner och fastnar på i regel på husfasaden. Är det då en varm och solig dag finns det en risk att smutsen hinner bränna fast och då blir det betydligt svårare att få bort. Regnet är därför till en fördel och ger dig generöst med tid att spola bort smutsen från fasaden.

Ta hjälp av proffesionella

Känner du att tiden inte räcker till eller är du osugen på att klättra runt på taket?  anlita oss på Takläggaren Norrtälje. Vi säkerställer att all organisk påväxt försvinner och vi minimerar även framtida bekymmer genom att ta bort grenar m.m som bidrar till problemet.